Home / Turske serije / Ranjene ptice / Ranjene ptice 1 epizoda

Ranjene ptice 1 epizoda

Nova turska serija “Ranjene ptice-Yaralı Kuşlar” je priča o borbi za opstanak, o dobrim i lošim osobama, oštećenim pticama. Priča slijedi dvoje siročadi u bijegu od nemilosrdnog kriminalca koji pokušava napraviti novi život u Istanbulu. Meryem je snažna, lijepa mlada žena koja je posljednjih pet godina odgajala svog “mlađeg brata” Ömera. Njen očuh Durmuš, namjeravao je prodati dijete, ali odveden je u zatvor prije nego što je mogao dovršiti prodaju. Meryem e uspjela sačuvati Ömera od ulice, tako što je radila danju i noću kako bi osigurala pristojan život za oboje. Iako zna da je dječak sin utjecajnog industrijalca i da je otet u borbi za vlast nad kontrolom obiteljskog carstva, to joj je daleko u podsvijesti. Povezanost sa svijetom njegova biološkog oca dovodi Ömera i Meryem u avanturu, jer su se neočekivano ponovno spojili s Leventom, čovjekom koji je mislio da više nikada neće vidjeti svog sina.

Dolazi Merjemin otac koji naravno samo trazi novac od Merjem. Njen optac otima od Merjem sav novac koji je ona prikupila za Omerovo lijecenje. Levent je otac od malenog djecaka kojeg je izgubio skupa sa zenom. Levent se prisjeca kako su mu ubili zenu i dijete, tesko mu je. Merjem se igrom slucaja sudara sa Leventom ali on zbog tuge nista ne progovara. Leventova majka je bolesna. Levent dolazi njoj u posjetu. Ali Efe, Leventov sin je ziv i to je zapravo Omer ali Levent ne zna nista o tome.Leventova majka mu govori da je Efe ziv i da ce ga naci.Merjemin otac koristi Omera za kradju kako bi mu ukrao Omer stvari. Za to saznaje Merjem koja je sokirana i u sred noci odlazi traziti oca i Omera. Ali bas u trenu kada je Merjem trazila Omera on je bio zapravo na Leventovoj jahti te Levent dolazi.Levent dolazi ispred Omera i Merjem ne znajuci da mu je to sin.
U glavnim ulogama: Gizem Arıkan, Emre Mete Sönmez, Ali Yasin Özegemen, Ayşen İnci, Özgür Özberk, Elif Erol, Utku borbacı i Cemre Melis

error: Zabranjeno kopiranje!!