Home / Turske serije / Osman / Osman 129 epizoda

Osman 129 epizoda

Šta god da se dogodi, Najman je odlučan da zada veliki udarac Osman Beju. Najman je odlučan da uhvati Osman-begovog sina Fatmu. Cure se žestoko bore sa Najmanom. Stigavši ​​u Yenişehir, Osman Bey prima vijest o Naymanovoj zasjedi.

U Yenişehiru, koji je bio potresen Fatminim odsustvom, sve strelice pokazuju da je Fatma otišla sa Malhun Hatunom. Osman-beg i njegovi alpi su odmah krenuli. Osman Bey hvata Najmana. Ono što je Najman sada uradio povećalo je Osman-begov gnev.

Hoće li Osman Bey smanjiti Najmanu kaznu i uzeti mu glavu?Saznavši da je Osman Bey zarobio Najmana, Tekfur Valensov jedini cilj je uništiti Osmana. Tekfur Valens odlazi u Carigrad. Tekfur Valens, koji se sastaje sa carem Andronikom, traži od cara veliku vojsku.

Kako je Tekfur Valens nagovorio cara Andronika da dovede vojsku? Tekfur Valens će postaviti igru ​​koju niko ne može predvideti sa velikom vojskom koju je izgradio. Šta će biti ova igra? Osman Bey je svjestan koraka Tekfura Valensa.

Naređuje da se iza sebe okupe svi hrabri ljudi. Kakvu će igru ​​Osman-beg igrati sa svojom vojskom protiv uspostavljene Vizantijske vojske? Hoće li se konačno dogoditi veliki susret u kojem će se sukobiti polumjesec i krst?