Home / Turske serije / Osman / Osman 130 epizoda

Osman 130 epizoda

Osman Bey je svjestan svakog poteza komandanta Muzolana, koji je poznat kao Tekfur Valens. Komandant Muzolan je svjestan da mu je Osman-beg veoma blizak, te naređuje vojnicima da preuzmu naredbu za odbranu.

Jedina želja komandanta Muzolana je sada da pobijedi, šta je rizikovao za pobjedu? Osman-beg i njegova vojska napadaju Muzolana i njegovu vojsku s obje strane. Šta čeka Osman-bega i njegovu vojsku u ovom napadu?

Osman-beg je nanio težak poraz Vizantiji i vojsci komandanta Muzolana u oblasti Koyunhisar. Šta je najveći faktor u pobjedi Osman-bega u ovom ratu? Osman-begova pobjeda u Koyunhisaru imala je veliki odjek u Vizantiji i Anadoliji, za njega sve zaista počinje sada.

Osman-beg će sada u svoje ime držati propovijedi u mjestima gdje ima dom. Šta će Konya i Vizantija učiniti u ovoj situaciji? Vrijeme je da Osman-beg obuče ognjenu košulju i postaće samostalna i nezavisna kneževina.

Osman-beg će jahati na svom konju u zemlju kao gospodar nezavisne kneževine. Ova vijest će se čuti na istoku, na zapadu i u turkmenskim kneževinama.Finale sezone