Vodomar

Vodomar 1 epizoda

Radnja serije se vrti oko bogatog momka Ferita koji će sve dati za svoj raskalašni život. Uživa u bogatstvu svoje porodice i ne radi ništa. Halis Agha (Cetin Tekindor) glava je porodice Korhanli koji je iz ničega napravio veliku i uglednu fabriku za proizvodnju nakita.

On je autoričan čovjek koji uvijek ima zadnju riječ u porodici. Zbog zdravstvenih problema porodični posao prepušta sinu Orhanu, ali i dalje učestvuje u donošenju važnih odluka.

Ferit (Mert Ramazan Demir) je unuk Halis Agha. Diplomirao je na univerzitetu u SAD-u. Tamo su ga poslali da bi ga kaznili i da bi se uozbiljio, ali nakon povratka u Istanbul, Ferit nastavlja svoj bezbrižan i raskalašen život.

Ferit je puka suprotnost svom bratu Fuatu (Dogukan Polat) i ocu Orhanu (Emre Altug). Ne sluša nikoga, ne pokorava se djedu i želi živjeti onako kako je on zamislio. Međutim, on zavisi od finansijske pomoći svoje porodice i zbog toga nema hrabrosti pobuniti se protiv njihovih odluka.

Kad se Halis Agha napokon umori od Feritovog nepromišljenog ponašanja, odlučuje ga oženiti poštenom djevojkom iz njegovog rodnog grada Gaziantepa. Zadužuje svoju najstariju snahu Ifakat (Gulcin Santircioglu) da pronađe finu i lijepu djevojku koja pristaje porodici Korhanli.

Feritu nema druge nego da prihvati nametnuti brak. Smatra da će njegov brak biti samo na papiru i da će nastaviti živjeti kako on želi. Ifakat odlazi u Gaziantep i baca se u potragu za budućom mladom.

Ova vijest postaje veoma popularna i privlačna u Gaziantepu jer je porodica Korhanli jedna od najbogatijih porodica u Istanbulu.

Kazim (Diren Polatogullari) pripada jednoj od najbogatijih porodica u Gaziantepu. Ima dvije kćeri, Sunu (Beril Pozam) i Seyran (Afra Saracoglu). Želi da mu se kćeri udaju za bogate muškarce i time proširi svoje bogatstvo.

Stoga ne želi izgubiti priliku da jedna od njegovih kćeri bude snaha porodice Korhanli. Ifakat vidi Sunu i odluči da je ona prava prilika za Ferita i njihovu porodicu. Ona obavještava porodicu Korhanli i poziva Ferita i njegove roditelje u Gaziantep kako bi zatražili Suninu ruku.

Kad Ferit dođe u Gaziantep, odluči se malo prošetati. Slučajno naleti na Seyran ne znajući da bi trebali postati šogor i šogorica. Njih dvoje se od samog početka ne slažu dobro i Seyran kaže da ga više nikada ne želi sresti.

Ubrzo nakon toga Korhanli odlaze u Suninu kuću kako bi zatražili njenu ruku. Međutim, Ferit se želi oženiti Seyranom umjesto Sunom. Otac Kazim to prihvaća ne razmišljajući o svojim kćerima i ne razmišljajući kako će to utjecati na njegovu porodicu.

Životi Sune i Seyrana okreću se naglavačke. Suna je starija kći u porodici i ako se ne može udati prije mlađe sestre, mještani grada će je ogovarati. S druge strane, Seyran se nema namjeru udati jer želi nastaviti školovanje.

Ne razmišljajući o svojim kćerima, Kazım odobrava Seyranin brak s Feritom. Ostvaruje svoj cilj, a to je da se orodi sa moćnom porodicom Korhanli. Hoće li Ferit nakon ženidbe nastaviti svoj život i živjeti kako želi?

Hoće li Seyran uspjeti nastaviti školovanje nakon što se uda? Hoće li se Seyran dobro slagati s muževom porodicom? Hoće li Ferit i Seyran naći zajednički jezik? Hoće li Suna pronaći mir nakon što joj sestra ode u Istanbul?

Hoće li Ferit i Pelin nastaviti svoju vezu nakon što se Ferit vjenča sa Seyran? Hoće li se Seyran naviknuti na svoj novi život u kući Korhanli?

Back to top button