Zakletva

Zakletva 642 epizoda

Gulperi moli rodjaka da pusti Yigita i da se osveti njoj. Savaš joj kaže da će njena kazna i kazne ostalih biti drugačije. On je zaključa u šupu. Meltem od svojih ljudi saznaje da se Kemal nalazi u okrugu Instanbula. Kemal i Narin spašavaju ujaka Šerketa i on obećava Kemalu da će mu pomoći.

Sa druge strane, Emir intezivno traga za sinom. U medjuvremenu, Savaš odvodi Gulperi do litice i pokazuje joj kako Yigit leži na dnu iste. Gulperi je očajna. Ona se onesvijesti. Kada se probudi i ode ponovo do litice, Yigita više nema.

Emir konačno dobije Gulperi na telefon. Nalazi je i zajedno kreću u potragu za Yigitom. Komšije na vijestima čuju da je Kemal Tarhun, osudjen za ubistvo, pronadjen mrtav, ali da je u stvari lažirao svoju smrt i da se skriva od policije. Komšije prepoznaju Kemala i odlaze kofd ujaka Šerketa.

Jedna od njih odlazi kod Šerketa i raspituje se o njegovim gostima. Narin je sumnjičava i pita Kemala da odmah napuste kuću. Hakan ih zove i kaže da je vijest o Kemalu bila u vijestima. Kemal odluči da ovog puta ne bježi. Policija dolazi na vrata da uhapsi Kemala.

Back to top button