Home / Turske serije / Zakletva / Zakletva 713 epizoda

Zakletva 713 epizoda

Emir saznaje da je Gulperi pristala da se uda za Savaša. Šokiran je, ali na neki način i srectan. Gulperi ga nije izdala, već se za njega žrtvovala. Emir odlazi do Bejhan i pita je kako je mogla biti tako zla prema Gulperi?!Bejhan u početku sve poriče. Ona tvrdi da ga je Gulperi lagala.

U međuvremenu, Emir zove Savaša i govori mu da treba da razgovaraju. Savaš ulazi u auto. Gulperi istrčava iz kuće. Plače u šumi. Ona pronalazi zeca i donese ga kući. Zatim se brine o zecu sa Jigitom. Emir posmatra koliko je bliska sa djetetom, u kakvim je dobrim odnosima sa njim.

Dolazi Savaš i Emir ga pita kako može da bude tako zao čovjek i da osvoji ženu ugrožavajući tuđi život. Savaš ne razumije o čemu Emir govori. Ova informacija ga šokira. Gulperino ćutanje potvrdjuje Savašu da Emir govori istinu, ali on i dalje ne želi da vjeruje. Savaš bijesan odlazi kod Bejhan, koja shvata da on zna istinu.

Savaš viče na Bejhan, a ona optužuje Savaša da vidi Tarhuna kao svog brata koji ga je natjerao da ide protiv svoje majke. Ona govori da je Gulperi kao zmijski otrov i on treba da otvori oči jer je oslijepio i da ne zaboravi Zakletvu osvete koju joj je obećao, uključujući obećanje pravde.

Savaš samo stoji i osjeća kako riječi njegove majke udaraju u njegov zid smirenja i vrlo brzo ga razbijaju. Pokušava da bude pun poštovanja i ne želi da viče dok shvata da je nekoliko stvari koje je njegova majka rekla istina. Savaš se podsjetio na zakletvu i obećanje koje je dao.

error: Zabranjeno kopiranje!!