Home / Biografije / Barış Arduç – Biografija

Barış Arduç – Biografija

Barış Arduç je rođen 09.10.1987. u Švicarskoj gdje je živio sa svojim roditeljima i braćom sve do 8 godine svog života kada se doselio u Tursku gdje i danas živi. Televizijski i filmski je glumac a bavi se i modelingom kao i humanitarnim radom. Osnovnu školu prva dva razreda završio je u Sakaryu a potom u Izmitu te u Bolu i kasnije se tokom srednjeg obrazovanja seli u Uskudar. Upisuje sportsku akademiju na Kayseri Erciyes Sveučilište ali biva prisiljen da je napusti i radi kao spasilac na plaži Beykoz SUALTI Spor KLB.

Od ranog djetinjstva se bavi i usavršava u sportskim aktivnostima od košarke, fudbala, plivanja i kajaka. Voli da vozi bicikl i motor a odnedavno je počeo da uči jedrenje i redovno trenira boks u sportskom klubu „BVJIN“. Njegove ambicije su pored glume i modelinga da se usavrši i kao reziser i kao voditelj ali kako kaže to su stvari na kojima radi a o kojima trenutno ne razmišlja u većoj mjeri.
Barış Arduç
Visok je 187 cm i težak oko 82 kg. Aktivno se bavi glumom od 2011 godine a prve jače reklame zabilježene su mu 2015. godine. Prve glumačke korake napravio je tokom 2007 godine na glumačkoj školi „Ekol Drama“ u istanbulu, da bi učestvovao na nekoliko pozorišnih predstava u periodu od 2009 – 2011 godine u pozorištu “Sadri Alışık” odakle i ulazi u profesionalnu glumu gdje je od strane Ayla Algan primijećen i forsiran kao neko sa darom za glumu tokom 2010. godine.

Karijeru kao filmski i serijski glumac započeo je 2011. godine u seriji “Küçük Hanımefendi” ,slijede “Dinle Sevgili” i – “Pis Yedili” sve tokom 2011. godine.

Zatim slijede uloge u serijama:

– “Benim IK Üzülme”,”Bugünün Saraylısı”,i “Racon: Ailem IK “. tokom 2015.godine biva još prepoznatljiviji turskoj kinematografiji gdje kasnije dobiva ulogu u seriji „Kiralık Aşk – Iznajmljena ljubav“ što ga je definitivno učvrstilo na tronu mladih talentovanih glumaca u Turskoj i sa kojom je tokom 2015. godine dobio 4 nagrade a tokom 2016. godine čak 18 nagrada za svoj rad.

Pored serija glumio je u tri filma „Deliha“,„Sadece sen“ i “Mutluluk zamani”. Tokom angažovanja u seriji „Kiralık Aşk“ pojavio se u tevizijskim reklamama Derimod cipele i reklama za prestižne svjetske magazine za područje Turske: Stylish times, Cosmopolitan, Marketing Europe & Anatolia u 2015. godini i GQ i Vogu tokom 2016. godine. Barış Arduç svakodnevno radi na svom usavršavanju , tečno govori pored turskog: engleski , španjolski i albanski a cilj mu je usavršiti se u talijanskom i arapskom obzirom da mnogo serija proizvedenih u Turskoj se gleda u područjima u kojima se govori arapski i italijanski.

error: Zabranjeno kopiranje!!