Home / Biografije / Kerem Bürsin – Biografija

Kerem Bürsin – Biografija

Kerem Bürsin rođen 4. juna 1987. godine. On je turski glumac i model. Veoma je poznat po mnogim serijama u kojima je glumio. Kerem je živio u brojnim zemljama uključujući Škotsku, Indoneziju, UAE, Tursku, Maleziju i SAD. 1999. godine, sa 12 godina, preselio se s porodicom u Sjedinjene Države. Diplomirao je Odjeljenje za marketinške komunikacije u Emerson College-u, i odlikovao je časove glume dok je bio na univerzitetu.

Bio je izabran za najboljeg pozorišnog glumca na takmičenju u srednjoj školi u SAD. Prije nego što je postao glumac, radio je kao vozač. Bursin se ranije pojavio u američkim TV filmovima uključujući Sharktopus 2010. godine. 9. septembra 2013. godine pojavio se na liniji reklame za aplikaciju za društvene poruke. Bursin je postao poznat po svojoj ulozi “Kerem Sayer” na Kanalu D’Güneşi Beklerken i prikazao je deformirani blizanac karaktera pod nazivom “Güneş Sayer” na završnoj epizodi serije.

U filmu Čagan Irmak Unutursam Fısılda igrao je ulogu muzičara Erhan. 2016. godine bio je brend Mavi Jeans zajedno sa svojom djevojkom Serenay Sarykaya. Bursin prati i holivudsko-turske produkcije i preferira da koristi glumačke i engleske i turske jezike. Osvojio je i nagradu za najboljeg glumca u Seulu International.
Kerem Bürsin
Serije u kojima je glumio:

2013−2014-Güneşi Beklerken
2014-Ulan İstanbul
2014−2015-Şeref Meselesi
2017-Bu Şehir Arkandan Gelecek
2018-Yaşayamayanlar
2018−Muhteșem İkili

error: Zabranjeno kopiranje!!