Home / Turske serije / Kosem / Kosem epizoda 5

Kosem epizoda 5

Da li je do Ahmeta stigao otrov koji je nanijetila sultanija da mu dospije u usta, da li ce se to rijesiti svojih neprijatelja? Zasto je Sahinu omca oko vrata? Nasija dolazi pred sultaniju i sultanija joj kaze da su nasli prikladnog muza za nju. Nasija je sokirana tim saznanjem. Aleksandar je dobio batine, gdje su ga smjestili? Anastasija kaze princu kako je pisala pisma majci i oci i da ih je davala Kalfi Dzener ali ona ih nikad nije slala sve je laz bila.

Ahmet pita Nasiju zasto se zeli vratiti kuci i zasto ga je poljubila.Nasija se nalazi sa Aleksom i grdi ga jer je slagao sto nije dosao kada su se dogovarali da se nadju ali onjoj kaze da je bio pobjegao iz stozera ali da su ga uhvatili i da su mu lice unakazili. Dervisu govori sultanija da se cuva princeva. Safije sultanija je pokazala Fahrije njene odaje koje bi trebale biti gotove do vjencanja…Nasija kaze Aleksandru ako je opet iznevjeri da ce se pokajati on joj kaze da ce ovaj put doci i otvoriti joj kapiju da pobjegne i ode svome domu. Safije usltanija daje Nasiji najljepsu haljinu koju su dobile od vojvotkinje od Genove.

Pervaniju naredjuje Safije da sredi kosu Nasije. Rašu, posljednju sultanovu miljenicu daju Nasiji za njenu sluskinju. Sultanija Halime nikoga se ne boji, samo kaze kako se Boga boji tako da ni Fahrije nece koju je majaka Safije nazor udavala. Nasije se nadje sa Ahmetom vladarem i zavrse skupa tu noc. Legari i Ali su pomogli ALeksandru. Nasija sa svojom prijateljicom bjezi. Aleksander, Iskender je dosao i otvorio joj vrata. Aleksander bjezi sa Nassijom. Ahmetu je ponovo lose. Nasija se vrati s pola puta izvine se Aleksanderu i kaze da ona pripada Ahmetu.

error: Zabranjeno kopiranje!!