Home / Turske serije / Ljubavna priča / Ljubavna priča epizoda 1

Ljubavna priča epizoda 1

Korkut je mladic koji je davno ostao bez majke jer su ga ostavili u sirotiste posto nisu imali novca da ga odgajaju. On se nasao u Njemackoj te je tamo upoznao Asli svoju djevojku zbog koje je radio kao lopov i krao je putnike i turiste samo kako bi zaradio za tursku svadbu, da se ozeni. Njegov prijatelj Jilmaz ga je molio da prestane sa tim i da pocne raditi s njim ali uzalud, on nije odustajao. Samo je spominjao kako ce se vratiti u Tursku i pronaci svoju majku. Korkuta Aslijev otac ne voli nikako.

Eda i Cejlan bjeze od paparaca. Eda je pronasla jednog momka s kojim se kradom sastaje te i ovaj put uzima Edu kao pomagaca. Eda i Berk su ovaj put u glavnoj igri koja posatje tako zamrsena.Cejlan sad trazi od Ede da glumi u Tolginom klipu. Da li je to Cejlan zaljubljena u Tolgu a on ipak u Edu. Korkut zamoli Jilmaza da ode do Aslinog oca i da u njegovo ime zatrazi ruku njegove kcerke a Jilmaz odlazi izatrazi ruku njegove kcerke ali za sebe. Korkut kada to cuje a iza njih je i prisluskuje, ostaje sokiran.Korkut saznaje da Asli voli i Jilmaza ali i njegov novac te da se zato zeli udati za njega. Nakon toga Korkut pocinje hodati, piti.

Korkut saznaje da je Jilmazova i Aslijina vjeridba danas. Korkut odlazi i otima Asli i odvodi je dolitice. Iako ona insistira da je vrati on tako i uradi, dovede mu je pred oci. Njih dvoje se vjere a Korkut sve gleda. Nakon sto su se vjerili dolazi lik s pistoljem i upuca Jilmaza a Korkut pomisli da je Asli upucao te potrci prema njoj ali i njega upuca te on pada Asli u krilo. Asli ga dozivaon umire a Jilmaz gleda kako je ona ipak nanjegovoj strani iako je i on ranjen. Korkuta voze u bolnicu za njim je otisla Asli i place. Korkutu nije dobro a porednjega je u prolazu Cejlan…

error: Zabranjeno kopiranje!!