Zovem se Farah

Zovem se Farah 18 epizoda

Farah govori Tahiru da je to bila nesreća i odlazi. Behnam je ljut i bijesan zbog ovakvog razvoja događaja. Dolaze kući i Behnam ispituje Merdžan gdje joj je otac, ali ni ona ne zna.

Farah pravi plan kako da se sastane sa Tahirom i na svoj način ubijedi Behnama da joj da telefon da pozove Gonul i da se vani nađe sa njom, povest će i Kerimšaha. Ali on zadaje majci zadatak da bude tu kad Farah bude telefonirala.

Uz pomoć Kerimšaha, Farah uspije reći Gonul da prenese Tahiru da se nađu tamo.Ali Rakšan polazi sa njima. Farah se uspije iskrasti i priçati sa Tahirom. Govori mu da će ona srediti sve. Međutim, po izlasku pada u nesvijest.

Tahir dolazi u bolnicu i vidi se sa Kerimašahom i jako je dirljiv susret njih dvojice. Kerimšah mu ispriča kako je većinom sa ocem jer mama radi i još ponešto što unese Tahiru sumnju u Farahine riječi.

Rakšan je shvatila za Tahira, ali Farah je ubjedi na svoj način da ne kaže Behnamu. Mehmet se pokušava sjetiti ko ga je upucao, Bade mu pomaže. Tahir izbaci Merdžan iz kuće nakon što izruguje Farah.

U toku je čitanje testamenta iza Ali Galipa. Ali Galip je firmu ostavio Gonul i svi su u šoku. Vera i Behnam su van sebe. Vera kaže Behnamu da Tahir ima brata i otkrije mu da je to Mehmet. Tahir uz pomoć Akbara ulazi u Behnamovu vilu i u Farahinu sobu.

Mehmet se sjeti da ima brata, a Behnam je dobio papire da je razvod Farah i Tahira okončan. Tahir govori Farah da je uz nju, da je neće ostaviti nikada. Ona mu prizna da je ubila Ali Galipa i plače. On joj govori da će zajedno sve prebroditi i poljube se. Behnam se kreće ka vili.

Back to top button