Zovem se Farah

Zovem se Farah 20 epizoda

Behnam udari Tahira i on pada na pod. Njegovi ljude ga odvedu u Iran i zarobe. Ovamo se Farah sprema za vjenčanje. Međutim, kada dođe do trenutka vjenčanja Rakšan izjavi da je to grijeh i da je Tahir prije par sedmica oteo Farah i ko zna šta su radili.

Mahmud se naljuti i govori da 3 mjeseca Behnam ne smije biti sa Farah kako bi se “očistila” od Tahira. Saznajemo da je Farah dala Rakšan papir sa tom idejom, a ucjenjuje je njenom vezom sa Akbarom.

Bekir prizna Gonul da bi za nju umro i da se ne plaši Behanama. Poljubi je. Mehmet pijan dolazi kod Bade. Tahir se uspije osloboditi, a oslobodi i zarobljenog dječaka. Tu nalazi maramu i Farahino ime pored.

Behnam posumnja u Farah i smjesti joj zamku za sef, ali ona na vrijeme shvati i izbjegne zamku. Pomažu joj Bade i Gonul. Tahir dolazi u firmu i u kupatilo gdje je Farah. Ljube se i dogovore da se vide sutradan.

Tahir joj krišom uzme vlas kose i pita Mehmeta da uradi DNK jer sumnja da je Behnam držao zarobljenu Farahinu majku. Mehmet traži od njega pomoć da pronađu njegovog brata.

Tahir mu pomaže i kopa grob gdje je navodno sahranjen, ali je prazan. Farah od Merdžan sazna da je Behnam imao dva srčana i da ima problem sa srcem i shvata da on nije mogao biti donor Kerimšahu. Tahir saznaje da je Farahina majka bila zarobljena i saopšti joj. Zajedno shvate da je ona donor u stvari.

Back to top button