Zovem se Farah

Zovem se Farah 23 epizoda

Tahir, Farah i Kerimšah stižu u Tahirovu kuću. Tahir im govori da je to njihova kuća i da su porodica. Sledećeg dana, Kerimšah i Tahir spremaju doručak zajedno za Farah. Tahir i Farah su smislili plan kako da spase njenu majku i Kerimšah će im pomoći tako što će se praviti da je bolestan.

Vode ga u bolnicu i Behnamovi ljudi mu dojave to. Farah i Tahir uz Bekirovu pomoć izmijene Kerimšahove nalaze kako bi doktor rekao da je potreban donator i kako bi Behnam doveo njenu majku.

U međuvremenu, Merdžan se udružuje sa Behnamom, a Ilijas i Behnam smišljaju plan protiv Tahira i Mehmeta jer je Ilijas shvatio da se Mehmet svega sjeća. Perihan se ne slaže sa odnosnom Gonul i Bekira i pravi probleme.

Tahir i Mehmet naprave Ilijasu zamku i on je uhapšen. Akbar saznaje šta je Merdžan uradila i pomaže Behmamu i smjesti Tahiru zatvor. Ali Bade i Mehmet mu pomažu i izvuku ga vani.
Behnam pod izgovorom da dolazi grupa doktora iz Irana dovodi Farahinu majku.

Kerimašah ne vjeruje Farah da mu otac nije spasio život i uplakan je. Govori joj da laže. Merdžan saznaje za plan, ali se Farah i ona potuku i Farah je zatvori u sobu.Kerimašah ugleda Farahinu majku, a svoju baku i njen ožiljak na ruci. Shvati da je to njegova baka i uz pomoć Adila je spasi.

Sakrije je u svoju sobu bolničku, a Behmam ga doziva. On zaštiti baku i odlazi sa Behnamom kako je on ne bi vidio. Farah i Tahir stižu i Farah ugleda svoju majku, te je jako emotivan susret majke i kćerke. Ali saznaje da je Kerimašah otišao sa Behnamom da bi je spasio. Kerimšah govori Behnamu da ga mrzi.

Back to top button