Zovem se Farah

Zovem se Farah 7 epizoda

Ne znajući Bekirovu sudbinu, Farah i Tahir zapadaju u poziciju bjegunaca. Tahir će po cijenu sopstvenog života, sakriti majku i sina u planinskoj kući, gdje ih niko ne može naći. Aga smatra da je Tahir, kad je Kan uhapšen, predao pištolj koji je postao dokaz.

Tahir je svjestan ove situacije i saglasan je sa svojom sudbinom. Dok razmišlja o spašavanju Farah i njenog sina, te o sopstvenom žrtvovanju, on ima posljednju želju; Provesti posljednji dan spokojno, poput porodice. Da li će Farah shvatiti šta Tahir krije, i šta da uradi?

Farah će po prvi put sa nekim podijeliti svoju prošlost. Sa Tahirom. Mehmet misli da je odnio pobjedu, te riješio ubistvo. Ovako je hem uhapsio ubicu, hem otklonio tu opasnost koja se privila sve do njegove sestre. Ali jednu stvar zaboravlja: Ovako ili onako, istina će izaći na vidjelo.

Da li je zaista Kan počinio ubistvo? Ili je u pozadini totalno drugačija zavjera? Balans unutar porodice Akindži će biti izmijenjen i uzdrman odmah nakon Kanovog hapšenja i Bekirovog uboda nožem. Bade će se osjećati napušteno i izdano.

Ali Galipova prijeteća posjeta Orhanu, razmaknuće djelić paravana prošlosti. Imaju li ova dva čovjeka zajednički grijeh iz prošlosti? Više ništa neće biti kao prije, ni za Tahira, ni za Farah, ni za porodicu Akindži.

Back to top button